Einhell TC-SM 2531 U Review

einhell-tc-sm-2531-uDe Einhell TC-SM 2531 U heeft de derde plek kunnen bemachtigen in de afkortzagen top 3. Een derde plek klinkt negatief, maar besef je wel dat de concurrentie heftig is! De veel besproken Metabo KGS afkortzagen hebben deze plek dan ook ingenomen. Nu vraag je je vast af: “waarom dan toch een Einhell TC-SM kopen?”. Allereerst heeft de TC-SM 2531 U een onderstel t.o.v. de Metabo KGS. Daar blijft het niet bij, want ook is het toerental en de zaagbreedte in een hoek van 45 graden hoger. Je mag dus bijna stellen dat hij wel redelijk overeenkomt met een Metabo KGS 254 M, maar let op! De Einhell is wel ong. 45% goedkoper. Dat maakt mensen wel sceptisch, want kan hij dan wel dezelfde kwaliteit leveren? Een vraag waar wij antwoord op proberen te geven in deze blog!

Voordeligste Einhell TC-SM 2531 U bestellen?
Bekijk nu

Eigenschappen Einhell TC-SM 2531 U

Hierboven lieten wij al een beetje doorschijnen dat de Einhell cirkelzaag qua eigenschappen veel overeenkomt met de top één en twee afkortzagen. Tijd om daar nu eens wat verder op in te gaan. Eerst is het belangrijk om te categoriseren. Met als belangrijkste focus, waar kun je een afkortzaag op indelen? Dan begin je met de zaagcapaciteit die wordt gevolgd door de kracht van de machine en als laatste natuurlijk de basiseigenschappen. Hierbij kun je denken aan stofafzuiging, laser en vormgeving. Laten we beginnen bij de zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit

zaagbreedte-einhell-tc-sm-2531Bij de zaagcapaciteit moet je denken aan de reikwijdte die een afkortzaag kan bereiken. De diameter van het zaagblad is daar een belangrijk onderdeel van. Gelukkig heeft de Einhell TC-SM 2531 U een zaagblad van 254 mm. Dit ligt ver boven het gem. van zaagbladen die cirkelzagen hanteren. Het bijbehorende asgat is 30 mm wat eigenlijk een standaard voorgeschreven diameter is.

Nu is het tijd voor de zaagbreedte en zaagdiepte. De zaagdiepte zegt iets over de dikte van de plank die maximaal kan worden verzaagd. Dit is bij de EInhell TC-SM maximaal 75 mm. Wil je in een hoek van 45 graden zagen? Hou dan rekening met een zaagdiepte verlies van 30 mm. Wat betekent een maximale zaagdiepte van 45 mm. Gelukkig heeft de zaaghoek geen invloed op de zaagbreedte. Deze is namelijk 305 mm. Vooral dankzij de radiaalfunctie (oftewel trekbeweging) die is ingebouwd in de afkortzaag.

Kracht

De kracht klinkt een beetje vaag, maar dit heeft alles te maken met de weerstand die de zaagmachine kan verwerken. Hoe groter het zaagblad des te meer weerstand en dus hoe sterker de afkortzaag moet zijn. De kracht wordt aangegeven met ‘vermogen’. Het vermogen van de Einhell TC-SM 2531 U is maar liefst 1800 watt. Het toerental van 4800 rpm zegt iets over het aantal omwentelingen die het zaagblad maakt per minuut (rpm: rounds per minute).

Algemeen

onderstelAls laatste zijn de algemene eigenschappen natuurlijk ook heel belangrijk. Zo heeft de 2531 U van Einhell een onderstel. Mocht je het onderstel echt willen verwijderen dan is dit mogelijk, maar wordt wel afgeraden.  Verder beschikt die over een lasergeleider, afzuiging en stofzak. Kortom een afkortzaag met de benodigde functies. Het enigste wat misschien ontbreekt is een tafelverbreding, maar dit is makkelijk op te lossen met een werkbank die instelbaar is op hoogte.

Recensies

stofzakRecensies over de Einhell TC-SM 2531 U afkortzaag mogen natuurlijk niet ontbreken. Het zijn tenslotte de gebruikers die de meeste deskundigheid hebben over de machine. Niet alleen geven ze je negatieve, maar ook positieve eigenschappen die op de webshop niet duidelijk terugkomen. Bijvoorbeeld de stofzak die niet volledig zijn functie vervult (komt vaak voor). Handig om een kat in de zak te voorkomen! Daarom voor jou hieronder een voor- en nadelen opsomming samengesteld door gebruikers.

Voordelen

  • Laser kun jezelf afstellen
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Goed instelbare hoeken
  • Eenvoudige bediening
  • Werkhoogte
  • Groot zaagbereik

Nadelen

  • Stofzak werkt niet naar behoren
  • Onderstel is bouwpakket (slechte handleiding)
  • 1 zaagblad meegeleverd
  • Laser op batterijen

Cirkelzaagkopen.nl
Logo