Metabo TS 254 Review

De Metabo TS 254 is een zaagtafel met een groot scala aan functionaliteiten! Alles wat je nodig hebt vind je in deze tafelzaag. Je kunt het zo gek niet bedenken van: verstek-, diepte- en langszagen. Alles is mogelijk met de cirkelzaagtafel TS 254 van Metabo. De cirkelzaagtafel is voor zo’n 800 euro verkrijgbaar. Dit lijkt veel geld, maar realiseer je wel dat er geen los onderstel hoeft worden bijbesteld. Dit is bij de DEWALT DWE7491 tafelzaag wel het geval. Er is namelijk een onderstel ingebouwd met wielen die inklapbaar zijn. Alles in één en makkelijk vervoerbaar wanneer je op klus moet! Meer willen weten of direct de voordeligste aanbieder bekijken? Dan kan dat via onderstaande button.

Voordeligste Metabo TS 254 bestellen?

Wat kan de Metabo TS 254?

Je kunt bijna beter zeggen wat kan de Metabo TS 254 niet? De machine beschikt over vele functionaliteiten. Dit maakt de machine inzetbaar voor een breed scala aan werkzaamheden. Welke werkzaamheden dit zijn liggen natuurlijk aan het kunnen van deze tafelzaag. Laten we daarom snel het één en ander vertellen over de Metabo TS 254. Te denken aan het vermogen, zaagcapaciteit, afmetingen en functionaliteiten. Om te beginnen bij het vermogen.

Vermogen

De machine beschikt over een vermogen van 2000 watt. Het vermogen zegt iets over de kracht van de machine. Beter gezegd de weerstand die de machine kan verwerken. Hoe hoger het vermogen des te makkelijker de Metabo TS 254 dikke balken kan verwerken zonder overbelast te raken. Mocht het toch voorkomen dat je te snel een balk van 87 mm door de machine heen drukt? Geen probleem! De motor blokkeert en geeft een trilgeluid. Dit is een beveiliging om de machine te beschermen tegen beschadigingen.

Zaagsnelheid

De zaagsnelheid geeft aan hoe snel het zaagblad ronddraait per minuut. Hoe sneller het zaagblad ronddraait hoe sneller het te zagen hout kan worden verwerkt. Ook heeft een hoog toerental als voordeel dat er een rechte zaaglijn ontstaat zonder afrafelingen. De Metabo TS 254 heeft een toerental van 4200 tpm. Dit betekent dat het zaagblad 4200 keer ronddraait per minuut.

Zaagcapaciteit

metabo-ts-zaagcapaciteitDeze zaagmachine beschikt over een hoge zaagcapaciteit. Dit komt mede door het grote zaagblad die een zaagblad diameter heeft van 254 mm. Bij deze diameter behoort natuurlijk ook een hoge zaagcapaciteit. De zaagdiepte van de Metabo TS 254 is 87 mm in een hoek van 90 graden. Let op dat bij een hoek van 45 graden er een verlies is in zaagdiepte van 37 mm. Dit betekent dat de zaagdiepte bij 45 graden 45 mm is. De maximale zaagbladhelling van de cirkelzaagtafel is 46,5 mm.

Wat zijn de functionaliteiten?

De machine beschikt ook over vele functionaliteiten. Wist je bijvoorbeeld dat er een stofafzuiging is geïntegreerd die is te combineren met een externe stofafzuiger? Deze stofafzuiging zit aan de zijkant en staat in contact met de afschermkap bovenop het cirkelzaagblad. Dat is niet het enigste er zijn nog veel meer functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan het onderstel, afmetingen tafelblad en overige functionaliteiten.

Onderstel

onderstel-metabo-tafelzaagDe machine heeft een geïntegreerd onderstel. Dit onderstel is makkelijk uitklapbaar zonder veel inspanning. Bij het inklappen kun je de machine makkelijk verrijden met de twee wielen aan één zijde. Het verplaatsen kan door één onderstelpoot te gebruiken als handvat. Je kunt het onderstel ook ingeklapt laten om deze op je eigen werktafel te plaatsen.

Afmetingen

afmetingen-metabo-ts-254Bij een tafelzaag zijn de afmetingen van het tafelblad erg belangrijk. Hoe groter de afmetingen des te grotere vloerplaten je kunt verzagen. Wanneer het werkblad volledig is ingeklapt kom je op afmetingen van 67 x 97 cm. Dit is al groot, maar het kan nog groter! Wanneer je de zijsteunen uitschuift creëer je een tafelblad afmeting van 71,5 x 99,5 cm. Ideaal om een groot scala aan platen te zagen met de Metabo TS 254. Ook heeft de zaagmachine een perfecte zaaghoogte van 85 cm.

Zaagfunctionaliteiten

De cirkelzaagtafel van Metabo heeft meer te bieden. Zo beschikt de Metabo TS 254 over een parallel- en verstekgeleider. Ideaal om zonder al teveel instellingen de perfecte zaagsnede te maken. Zelfs als je onhandig bent kun je met de goede instellingen alles perfect zagen tot in de milimeters. De parallelgeleider kan op twee manieren worden geplaats. Allereerst voor de grote balken, maar ook voor de kleine platen. Ideaal om millimeter te zagen zonder dat de beschermkap in de weg zit.

Recensies Metabo TS 254

Je betaalt nog wel iets voor de Metabo TS 254. Dat betekent dat je wel wilt weten of je waarvoor je geld krijgt. Om dit duidelijk te krijgen kun je gebruik maken van de eigenschappen die op de webshops worden getoond. Toch is dit vaak niet voldoende, want zeggen de eigenschappen wel werkelijk wat de machine kan leveren? Om je hierbij verder te helpen hebben wij een aantal recensies verzameld van gebruikers. Deze zijn voor jou in een voor- en nadelen opsomming verwerkt.

Voordelen

  • Krachtige machine
  • Vele functionaliteiten
  • Na het kennen makkelijk te gebruiken
  • Inclusief parallelgeleider
  • Inclusief verstekgeleider
  • Alles opbergen in de zaagtafel
Nadelen

  • Geen lasergeleider
  • Slechts 1 zaagblad meegeleverd
  • Niet alle stof wordt opgevangen

Metabo TS 254 kopen

Wij hebben alvast de prijzen voor je vergeleken en de beste geselecteerd:

Cirkelzaagkopen.nl
Logo