DeWalt DWE7491 Review

DeWalt DWE7491 is ten opzichte van DeWalt DW745 een beter doorontwikkelde zaagtafel. Dat is ook terug te zien in de kosten, want de DWE7491 is 31% duurder dan zijn voorganger. Daartegenover staan wel een aantal handige functies. Neem bijvoorbeeld de maximale zaagbreedte van platen. Die in plaats van 410 mm nu 825 mm zijn. Ook is het mogelijk om platen te zagen met een dikte van 77 mm. De machine heeft zich in de afgelopen jaren bewezen op de bouw en thuis. Dankzij de robuuste valconstructie is het werken op ruig terrein mogelijk. U kunt ook optioneel een DeWalt DWE74911 onderstel bijbestellen. Wilt u tafelzaag + onderstel in één keer aanschaffen? Bestel dan DeWalt DWE7491SET. Dezelfde tafelzaag, maar dan gelijk met onderstel geleverd.

Voordeligste Dewalt DWE7491 bestellen?

Specificaties DeWalt DWE7491

DeWalt DWE7491 verstekzagenDeWalt tafelzaag wordt geleverd met een 2000 Watt motor. Het vermogen dat daarbij wordt afgegeven is 970 Watt. Een hoog toerental is nodig voor een snelle en nauwkeurige zaaglijn. De DWE7491 behaald in onbelaste toestand 3800 omwentelingen per minuut. Om de machine te beschermen tegen ruig gebruikt is een stalen rolkooi gemonteerd.  Wat de machine bestand maakt tegen ruwe omstandigheden op de bouwplek.

Zaagdiepte

DeWalt DWE7491 heeft een zaagdiepte van 77 mm, wat meer dan voldoende is voor het zagen van houtplaten en balken. Wilt u uw zaagblad kantelen? Dan kunt u dit doen met de zwarte draaiknop aan de voorzijde. Bij het losklikken van de forceerhendel kunt u het zaagblad kantelen tot wel 45 graden. Let op de zaagdiepte die in kantelbare stand afneemt. Het zaagblad kan in 45 graden maximaal houtplaten zagen met een dikte van 57 mm

Zaagbreedte

DeWalt DWE7491SET + onderstelEen belangrijke specificatie voor een zaagtafel is de zaagbreedte. De zaagbreedte zegt iets over de breedte van de houtplaten die de machine ondersteund. Het aanslagsysteem die de houtplaten begeleidt is op 3 posities te bevestigen. Aan de linkerzijde en aan de rechterzijde op twee posities. De zaagbreedte aan de linkerzijde is 558 mm. Bij het plaatsen aan de rechterzijde is de zaagbreedte 650 mm (positie 1) en 825 mm (positie 2).

Het aanslagsysteem blijft altijd ten opzichte van het zaagblad parallel staan. Dankzij het tandheugel aanslagsysteem. Waar zowel aan de voor- als achterzijde de tandwielen met elkaar in verbinding staan. Het is ook mogelijk om het aanslagsysteem te gebruiken voor het begeleiden van hout kort bij het zaagblad.

Afmetingen

De machine heeft een gewicht van 26,6 kg. De compacte constructie geeft de mogelijkheid om de machine in deze gewichtsklasse toch makkelijk te vervoeren. De afmetingen van DeWalt DWE7491 in meest compacte status zijn:

  • Diepte: 742 mm
  • Lengte: 577 mm
  • Hoogte: 425 mm

De zaagtafel heeft een werkblad oppervlakte van 670 mm bij 630 mm. Deze afmetingen zijn gebaseerd op een kaal tafelblad zonder optioneel verbredingsvlak. Met de vele meetpunten is het makkelijk om platen te verzagen. De meetlinten voor de rechterzijde zijn ingedeeld in geel en wit. Waarbij geel voor het aanslagsysteem 1e positie is en wit voor de 2e positie.

Overig

Het zaagblad heeft een diameter van 250 mm met een 30 mm asgat. Andere eigenschappen zijn het geluidsvermogen die 106 dB(A) is. Helaas beschikt de machine niet over een trekfunctie, zoals de Bosch PPS 7 S. Ook ontbreekt het aan een lasergeleider. Wel is het mogelijk om een externe stofafzuiger toe te voegen. Ook is er een stofafzuigadapter meegeleverd. Die is aan te sluiten op de plastic beschermkap boven het zaagblad.

DWE7491 accessoire pakket

Handig om te weten wat u voor uw geld krijgt. Allereerst wordt er een cirkelzaagblad HM meegeleverd met 24 tanden. Een verstekgeleider om in een hoek van 45 graden te zagen. Handig voor het maken van hoekplinten of schilderij lijsten. De 2 zaagbladsleutels geven u de mogelijkheid om het zaagblad te vervangen. Een parallelgeleider kan bij de DWE7491 van DeWalt niet ontbreken. Dit zorgt voor exacte rechte zaagsneden.

Veilig werken is prioriteit nummer 1! Daarom levert DeWalt een duwstok mee. Hierdoor hoeft u het te zagen materiaal niet meer aan te duwen binnen het risicovolle gebied. Wilt u een externe stofafzuiger gebruiken? Dan heeft u geluk, want DeWalt heeft een stofafzuigadapter toegevoegd in het pakket.

Los accessoires bijbestellen? Bijvoorbeeld zaagbladen of een onderstel. Dan is dat geen probleem! Een aantal zaagbladen die voor uw aankoop geschikt zijn heeft Cirkelzaagkopen.nl hieronder voor u weergegeven.

Zaagblad

Recensies van de Dewalt DWE7491

Benieuwd naar de recensies van andere gebruikers? Dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn niet veel recensies te vinden over de DWE7491. Toch kan Cirkelzaagkopen.nl u wel het één en ander tonen. Eerlijke recensies waarin voor- en nadelen worden weergegeven. De voor- en nadelen zijn hieronder te zien in een opsomming:

Voordelen

  • Geschikt voor bouwstofzuiger
  • Hoog vermogen
  • Niet super zwaar

Nadelen

  • Eén zaagblad meegeleverd
  • Niet alle stof wordt opgevangen

Dewalt DWE7491 bestellen

Bent u geïnteresseerd in de DeWalt DWE7491? Dan kunt u hieronder een aantal aanbieders met elkaar vergelijken. Niet elke aanbieder biedt dezelfde inhoud aan en de prijzen verschillen vaak ook. De prijs van een DWE7491 valt in een prijsklasse van 800 tot 1000 euro. Het is aan u te beslissen welke aanbieder u kiest. De één is meer betrouwbaar dan de ander en levert vaak betere service. Het is het overwegen waard om daar rekening mee te houden. Het is ook een optie om DeWalt DWE7491SET te kopen met het DWE74911 onderstel. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij vast de beste deals voor je uitgezocht:

Cirkelzaagkopen.nl
Logo