Powerplus POWX1365MB Review

Powerplus POWX1365MBDe Powerplus POWX1365MB is een kleine en compacte mini cirkelzaagmachine speciaal ontwikkeld voor de huis- en tuinklussers. Het product is zeer voordelig en geschikt voor de gedetailleerde zaagklussen. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze kleine, maar krachtige cirkelzaag doet het werk. Denk maar aan wandtegels, kozijnen, laminaat en zelfs metaal of aluminium. Niks is te gek voor deze machine!

Wil je bijvoorbeeld stopcontacten plaatsen in een gipswand of ergens invalzagen? Dan is dat geen enkel probleem voor de Powerplus POWX1365! Hij beschikt namelijk over een invalfunctie en natuurlijk de nodige hulpmiddelen om verstek te zagen. Wil je meer weten over deze voordelige, maar toch fantastische mini cirkelzaag? Lees dan deze blog voor meer informatie.

Voordeligste Powerplus POWX1365MB bestellen?

Powerplus POWX1365MB eigenschappen

Nu ben je vast door bovenstaande introductie over de POWX1356MB al enthousiast geworden, maar er is meer. Je wil natuurlijk wel weten of de machine beschikt over de juiste eigenschappen. Je kunt hierbij denken aan de diameter van het zaagblad, zaagcapaciteit en extra functies. Om te beginnen met de zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit

De machine heeft een opvallend groot zaagblad. Dit zaagblad heeft maar liefs een diameter van 89 mm. Belangrijk om te weten is dat deze cirkelzaagmachine een zaagblad ondersteund met een asgat van 10 mm. Met zo’n zaagblad kun je natuurlijk ook een hoge zaagcapaciteit bereiken. De zaagdiepte van de POWX1356MB is daarom 28,5 mm in een hoek van 90 graden. Het zagen van MDF, dakpannen, metaal, laminaat, hout en kunststof is daarom geen enkel probleem

Zaagcapaciteit verschillende materialen

Vermogen POWX1365MB

Het vermogen van deze machine is ook niet geheel onbelangrijk. De kracht van een machine wordt namelijk aangeduid met vermogen. Het laat eigenlijk zien hoeveel weerstand de cirkelzaag kan verwerken. Hoe groter het zaagblad is, hoe groter de weerstand en dus het vermogen moet zijn.

Het vermogen van de Powerplus POWX1365MB is 600 watt. Daarnaast is het toerental ook belangrijk. Het toerental geeft aan hoe snel het cirkelzaagblad ronddraait en dat heeft ook iets te maken met de zaagsnelheid. De mini cirkelzaag van Powerplus heeft een toerental van 5500 omwentelingen per minuut.

Functionaliteiten

Invalzagen met POWX1365MBDe Powerplus POWX1365MB heeft een aantal functionaliteiten, daar is de invalfunctie er één van. De invalfunctie is zoals de naam al aangeeft een functie om inval te zagen. Dit houdt in dat je midden in een plaat het zaagblad kunt laten zakken. Zo kun je dus een vierkant gat in een plaat maken zonder dat je vanaf het begin van de plaat zaagt.

Andere functies zijn: lasergeleider en een stofafzuiging. Ook beschikt de machine over een snoerlengte van 3 meter. Deze laatste functionaliteiten zorgen ervoor dat je schoner, flexibeler en nauwkeuriger kunt zagen.

Meegeleverde accessoires

Accessoires POWX1365MBStandaard worden er een aantal hulpmiddelen meegeleverd. Je verwacht het niet voor die prijs, maar het is dan toch echt mogelijk. Zo is er een verstekbak en aanslaggeleider meegeleverd om de perfecte zaagsneden te maken. Ook zijn er drie cirkelzaagbladen meegeleverd. Dit is een zaagblad met tanden uit gehard metaal, HSS-zaagblad en een diamantzaagblad voor tegels en keramiek. Kortom ideaal om direct te starten met het zagen van tegels, hout of metaal. Andere leuke extra’s zijn een stofafzuigslang, inbussleutel en handleiding.

Beoordeling

VerstekbakDe Powerplus POWX1365MB heeft veel te bieden als mini cirkelzaag. Het is ook nog eens de bestverkochte mini cirkelzaag van dit moment. Dit is zowel bij Coolblue.nl als Bol.com het geval. Dit zijn de twee grootste webshops van dit moment in Nederland, dus dat zegt wel iets! Toch kun je denken: “Dat klinkt mooi, maar is het ook echt zo?”.

Daarom hebben wij voor jou hieronder de recensies van gebruikers vermeld. Het zal je opvallen dat gebruikers tegen dingen aan liepen waar misschien jij weer handig gebruik van kunt maken. De beoordeling is opgedeeld in voor- en nadelen:

Voordelen

 • Verstekbak meegeleverd
 • Parallelgeleider meegeleverd
 • Met één hand te bedienen
 • Laser
 • Handzaam
 • krachtig
Nadelen

 • Bovenste knop zit wat onhandig
 • Invalfunctie is even wennen
 • Slijtage zaagblad
 • Geen koffer
 • Het snoer is stug

Cirkelzaagkopen.nl
Logo