Tips voor het repareren van lekkages

lekkage reparerenEen van de meest vervelende aspecten aan lekkages is het feit dat deze op tal van verschillende plekken in huis voor kunnen komen. Het merendeel van de lekkages ontstaat in de buurt van leidingen of de afvoer in huis. Denk bijvoorbeeld aan speling wat tussen twee leidingstukken ontstaan is. Het water in de leidingen kan via deze speling relatief eenvoudig naar buiten sijpelen en in je woning trekken. Als gevolg hiervan ontstaat er een nare waterschade, die vaak lastig te repareren is. Denk bij deze waterschade aan schimmelplekken op je muren of vloeren, rottende plekken in het houtwerk in huis, enzovoorts. Het kost zeker enkele maanden voordat het vocht volledig uit je woning getrokken is.

Tip 1: pak rottende plekken in het houtwerk aan

Om de waterschade als gevolg van lekkages te kunnen herstellen, is het allereerst belangrijk om de rottende plekken in het houtwerk in huis aan te pakken. Wanneer deze rottende plekken blijven voortbestaan zal dit zich verder uitbreiden. Het vocht trekt namelijk steeds verder in het houtwerk. Rottende plekken kunnen eenvoudig uit het houtwerk gezagen worden, door gebruik te maken van een cirkelzaag. Een cirkelzaag is ideaal voor het bewerken van houten meubels, houten latten of planken, enzovoorts.

Tip 2: de lekkage zelf aanpakken

Naast het wegwerken van rottende plekken met een cirkelzaag, is het belangrijk dat je de bron van de lekkage verhelpt. Een leidinglekkage repareren kun je zelf proberen op te lossen, maar verstandiger is het om hier een loodgieter voor te vragen. Loodgieters hebben een ruime ervaring en beschikken over de juiste hulpmiddelen om een lekkage aan te pakken. Zo wordt een ergere waterschade in huis voorkomen!

Tip 3: laat je woning enkele weken doortochten

Een derde tip die we je kunnen geven om de waterschade te repareren, is het laten doortochten van je woning. Het vocht wat als gevolg van de lekkage in je woning getrokken is, zal hier niet zomaar uit verdwenen zijn. Door je woning goed door te laten tochten droogt het vocht sneller op. Je laat je woning doortochten door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten.

Meer weten over het wegwerken van rottende plekken in houtwerk, door gebruik te maken van een cirkelzaag? Op internet vind je handige instructies hoe je een cirkelzaag hierbij kunt gebruiken! In sommige gevallen is het voldoende om het houtwerk op te schuren met een schuurmachine. Dit geldt echter alleen voor de oppervlakkige rottende plekken.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo