Scheppach HS100S review

Ben je op zoek naar een veelzijdige zaagmachine? Dan is de aanschaf van een zaagtafel aan te raden. Met een zaagtafel kun je veel kanten op én geniet je van het ‘normale’ gemak van een cirkelzaag. Doe je dit ook met de Scheppach HS100S? Dat is de vraag die in deze Scheppach HS100S review centraal staat.

In deze review bespreken wij deze zaagtafel van A tot Z. We bespreken de belangrijkste pluspunten van deze zaagtafel, maar we zoomen ook in op belangrijke minpunten. Aan de hand van deze review krijg je dus een compleet en eerlijk beeld.

Feit is dat deze zaagtafel op papier goed aangeschreven staat. De specificaties lijken interessant te zijn, de ervaringen van andere kopers zijn goed en onze persoonlijke bevindingen zijn ook positief. Neem op je gemakje deze Scheppach HS100S review door om alles te weten te komen over deze zaagtafel!

Wil je nú al deze zaagtafel van Scheppach aanschaffen? Graag raden wij je daarvoor aan om de prijzen bij onze partners te checken. De beste prijzen hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

Voordelen van de Scheppach HS100S

Met een normale zaagtafel kun je veel zaagklussen uitvoeren. Door de samenstelling van zo’n zaagmachine kun je ook nog eens grote objecten op wens afkorten. Of andere soorten zaagsneden maken. Is dat met de Scheppach HS100S ook mogelijk? Ja, dat is zeker het geval. Deze zaagmachine van Scheppach kun je op een veelzijdige manier gebruiken.

Dat is echter niet het enige voordeel. Nee, de voordelen van de Scheppach HS100S zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Krachtige motor en groot zaagblad
 • Ideale afmetingen van de zaagtafel
 • Voor veel zaagklussen geschikt
 • Met de nodige accessoires geleverd
 • Ergonomisch en aangenaam zagen
 • Top prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veelzijdig te gebruiken

Krachtige motor & groot zaagblad

Toen wij de Scheppach HS100S voor het eerst bekeken, vielen twee zaken ons direct op. Ten eerste de krachtige motor. Scheppach heeft bij deze zaagtafel voor een motor van 2000 Watt gekozen. Deze motor is krachtig, is duurzaam en stelt je in staat om snel de zaagklussen uit te voeren.

Ten tweede viel het grote zaagblad ons direct op. Bij de Scheppach HS100S heeft men gekozen voor een 250 mm zaagblad. Dankzij dit zaagblad voer je niet alleen snel de zaagklussen uit, maar ook op de gewenste manier. Je kunt hier relatief nauwkeurig mee zagen, terwijl je ook snel meerdere zaagsneden achter elkaar aan kunt maken.

Met zowel de motor als het zaagblad kun je alle kanten op. Dat blijkt ook uit de maximale zaagdiepte van 85 mm. Dat je in bijvoorbeeld een houten plank tot een diepte van 85 mm kunt zagen, biedt simpelweg veel mogelijkheden. Hier komen we graag verderop in deze Scheppach HS100S review verder op terug!

Ideale afmetingen

Zoals je op de foto’s al kunt zien, beschikt deze zaagtafel over een vrij groot tafelblad. Op dit tafelblad kun je objecten stevig neerleggen, waarna je deze makkelijk op de gewenste maat kunt zagen.

Hierbij spreken meerdere zaken ons aan:

 • De tafelextensies aan beide kanten. Aan beide kanten beschik je over zogeheten tafelextensies. Dit is niks meer dan een tafelverbreding, waarmee je dus nog grotere objecten op deze tafel neer kunt leggen. Dit stelt je nog beter in staat om grote objecten op maat af te korten.
 • Ideale hoogte van de tafel. De tafel is met een hoogte van 83 centimeter ideaal te noemen. Je hoeft hierdoor niet met een volledig gebogen rug te staan. Bovendien ben je hiermee in staat om vanuit de juiste hoek de gewenste zaagsneden te maken. Je houdt hiermee in ieder geval perfect zicht op je zaagklus.
 • Stevig onderstel. Bij de Scheppach HS100S viel ook het stevige onderstel ons op. Het onderstel geeft geen krimp, is tegen een stootje bestand en stelt je in staat om op een ergonomische manier te zagen. Hier komen we verderop in deze review ook nog nader op terug.
 • Handig tandwiel. Aan de zijkant van deze tafelzaag is een tandwiel aangebracht. Door aan dit tandwiel te draaien, kun je de tafelzaag omhoog en omlaag doen. Ongeacht wat voor klus je uit moet voeren, creëer je hiermee de ideale setting voor jezelf.

Graag zetten we de afmetingen nog even voor je op een rijtje:

 • Uitgeschoven lengte van de tafel: 64,2 bij 94 centimeter
 • Hoogte van de tafel: 83 centimeter

Al met al zijn we dus heel erg enthousiast over de tafel zelf. In combinatie met de krachtige motor en het grote zaagblad zorgt dit voor een interessant geheel. Een interessant geheel waarbij je van nog meer veel voordelen verzekerd bent. Die voordelen bespreken we graag hieronder.

Voor veel zaagklussen geschikt

Bovengenoemde twee voordelen zorgen voor één algemeen voordeel: deze zaagtafel is voor veel zaagklussen geschikt. Je kunt hier probleemloos kleine objecten mee afkorten, maar ook grotere objecten.

Bijkomend voordeel is dat je met deze zaagtafel meerdere materialen af kunt korten. Je denkt mogelijk ongetwijfeld direct aan hout, maar ook andere materialen kun je met de Scheppach HS100S op maat zagen.

De Scheppach HS100S is met name voor grotere klussen geschikt. Wil je deze machine inzetten voor de echt gedetailleerde werkzaamheden? Dan is dit niet de beste optie voor je. Voor grote zaagklussen of het op maat zagen van grote objecten is dit wel een prima optie voor je.

Bijkomend voordeel: je kunt met deze zaagtafel ook in verstek zagen. De zaagkop is naar één kant toe tot maximaal 45 graden kantelbaar. Nadat je deze zaagkop gekanteld hebt, kun je met een zaagdiepte van 65 mm in verstek zagen.

In verstek zagen met de Scheppach HS100S

Veel accessoires meegeleverd

Schaf je deze Scheppach zaagtafel bij één van onze partners aan? Dan ben je verzekerd van levering van meerdere accessoires. Deze accessoires zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Zaagkap: dankzij de zaagkap ben je in staat om op een veilige manier te zagen. Gebruik deze zaagkap in ieder geval bij elke zaagsnede die je maakt.
 • Verstekgeleider: met deze verstekgeleider kun je ook nog nauwkeurig zagen. Je bent met deze geleider in staat om zelfs langere zaagsneden 100% nauwkeurig te maken.
 • Trekgeleider: de Scheppach HS100S beschikt niet over een trekfunctie, maar wordt wel met een trekgeleider geleverd.
 • Zaagblad: bij aanschaf krijg je één zaagblad met carbide tanden geleverd. Dit zaagblad heeft dus een diameter van 250 mm en is krachtig en duurzaam.

Ergonomisch en aangenaam zagen

Met de Scheppach HS100S haal je een prima zaagtafel in huis. Dit is aan de kracht en veelzijdigheid te danken, maar ook aan de ergonomie.

Zo zijn wij uitermate te spreken over de bediening van deze machine. De bediening spreekt direct voor zich, je houdt makkelijk de controle over de zaagtafel en je voert elke zaagklus snel uit.

Hierbij speelt de tafel een cruciale rol. Zoals we eerder in deze Scheppach HS100S review al stelden, heeft de tafel bijvoorbeeld een ideale hoogte. Dankzij deze hoogte, 83 centimeter, kun je op een aangename manier de zaagsneden uitvoeren. Moet je veel zaagsneden op één dag maken? Dan komt deze ergonomie maar al te goed van pas.

Verder zijn wij te spreken over de werking van de tafelextensies. Het is sowieso handig dat je de tafel kunt verbreden, maar dit doe je ook nog eens op een makkelijke manier. Nadat je de tafelextensies weer opgevouwen hebt, neemt de Scheppach HS100S een stuk minder ruimte in beslag.

Top prijs-kwaliteitsverhouding

Op papier is Scheppach mogelijk niet het beste of bekendste merk. Met de Scheppach HS100S doe je echter een prima aankoop:

 • Kwaliteit. De kwaliteit van deze zaagtafel is volledig naar onze wens. De zaagtafel is robuust, is tegen een stootje bestand en is van de juiste materialen vervaardigd. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je jarenlang van deze zaagtafel gebruik kunt maken.
 • Prijskaartje. voor de Scheppach HS100S hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. De adviesprijs ligt rond de 260 euro. En dat is volgens ons een meer dan interessant prijskaartje.

Kortom: ben je op zoek naar een betaalbare zaagtafel? Dan sluit deze zaagtafel van Scheppach mogelijk prima op je wensen aan.

Veelzijdig te gebruiken

Waar wil je je nieuwe zaagtafel gebruiken? Als je voor de Scheppach HS100S kiest, maakt het in principe niet uit waar je de gewenste klussen uitvoert. Doordat deze zaagtafel licht van gewicht is, kun je ‘m overal mee naar toe nemen.

In zijn totaliteit weegt deze zaagtafel zo’n 20 kilogram. Dit klinkt mogelijk als veel, maar is voor een zaagtafel allerminst veel. Door dit gewicht kun je ‘m probleemloos mee naar bijvoorbeeld je nieuwe huis meenemen. Of je kunt ‘m naar de bouwplaats, je schuur, je werkplaats of je garage meenemen.

Daarnaast kun je met de Scheppach HS100S dus meerdere zaagsneden maken. Dit komt onder meer doordat je met deze zaagtafel in verstek kunt zagen. Om in verstek te kunnen zagen, moet je wel de meegeleverde verstekgeleider gebruiken. De ervaring leert dat die verstekgeleider zijn werk prima doet.

Nadelen van de Scheppach HS100S

Op onze website vind je veel reviews over verschillende zaagmachines. In deze reviews richten wij ons op feitelijke informatie, maar ook op de bevindingen van andere kopers. Dat hebben we bij de Scheppach HS100S uiteraard ook gedaan.

Op basis daarvan zijn we bij bovenstaande voordelen uitgekomen. Het is echter ook belangrijk om te weten dat je bij deze zaagtafel ook met een paar nadelen rekening moet houden:

 • Deze zaagtafel heeft geen trekfunctie
 • Deze zaagtafel is niet voor professionals geschikt
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
 • Deze zaagtafel heeft een korte stroomkabel

Geen trekfunctie

Jammer genoeg beschikt de Scheppach HS100S niet over een trekfunctie. Als deze zaagtafel wél over een trekfunctie zou beschikken, zou je ‘m nog veelzijdiger kunnen gebruiken.

Met een trekfunctie ben je in staat om het zaagblad van voren naar achteren te bewegen. Doordat de trekfunctie bij de Scheppach HS100S ontbreekt, kun je het zaagblad alleen op de gangbare manier laten bewegen.

Dit beperkt enigszins de mogelijkheden die je bij deze machine ervaart. Wel is het goed om te weten dat er relatief weinig zaagtafels zijn die over een trekfunctie beschikken. De zaagtafels die wél over deze functie beschikken, zijn bovendien in veel gevallen een stuk duurder.

Niet voor professionals geschikt

Ben je als professional op zoek naar een geschikte zaagtafel? Dan sluit de Scheppach HS100S niet helemaal op je wensen aan. Dit heeft onder meer met onderstaande punten te maken:

 • Deze zaagtafel beschikt niet over een trekfunctie. Met name voor een professional is een trekfunctie een prima aanvulling.
 • De maximale zaagdiepte is mogelijk iets te beperkt. Voor een doe-het-zelver is de maximale zaagdiepte van 85 mm prima te noemen. Als je echter naar zaagtafels voor professionals kijkt, zie je dat de maximale zaagdiepte vaak nog iets forser is.
 • Zaagkop naar één kant kantelbaar. Bij de Scheppach HS100S ben je in staat om de zaagkop naar één kant te kantelen. Dit is op zich prima, maar bij sommige professionele varianten kun je de zaagkop naar beide kanten toe kantelen. Dat biedt uiteraard nog meer mogelijkheden.

Slechts één zaagblad

Bij aanschaf van de Scheppach HS100S krijg je dus meerdere accessoires meegeleverd. Dit hebben we reeds besproken in deze review, maar jammer genoeg blijft het wel bij slechts één zaagblad. We hadden graag gezien dat deze zaagmachine over meerdere zaagbladen zou beschikken.

Wil je deze zaagtafel bestellen? Bestel dan direct één of meerdere zaagbladen extra erbij. Hiermee kun je de komende periode prima vooruit!

Korte stroomkabel

Bij de Scheppach HS100S is voor een stroomkabel van slechts 2,5 meter lang gekozen. Werk je met deze zaagtafel altijd op dezelfde plek? Dan is deze kabel waarschijnlijk lang genoeg voor je.

Wil je echter op meerdere plekken met deze zaagtafel kunnen werken? Dan is deze kabel mogelijk aan de korte kant. Doordat de kabel slechts 2,5 meter lang is, ben je in dergelijke situaties gebonden aan een stopcontact of verlengsnoer in de buurt. Vandaar ook dat wij dit een klein nadeel vinden.

Wat zeggen andere gebruikers?

Zoals we eerder in deze Scheppach HS100S review al stelden, staat deze zaagtafel goed aangeschreven. Dit blijkt ook uit de beoordelingen die bij onze partners achtergelaten zijn:

 • Bol.com: gemiddelde score van een 4,0 (schaal van 1 tot 5).
 • Coolblue: gemiddelde score van een 8,9 (schaal van 1 tot 10).
 • Gereedschapscentrum: gemiddelde score van een 8,5 (schaal van 1 tot 10).

Deze gemiddelde beoordelingen laten duidelijk zien dat de meeste mensen te spreken zijn. Veel mensen roemen het solide ontwerp van deze zaagtafel, evenals het grote zaagblad. Ook de bediening wordt door meerdere kopers als belangrijk voordeel benoemd.

Maar, sommige kopers geven ook duidelijk aan dat dit geen zaagtafel voor professionals is. Zoals je in deze Scheppach HS100S review al hebt kunnen lezen, zijn wij het hier volkomen mee eens.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van de Scheppach HS100S krijg je de volgende accessoires meegeleverd:

 • 250 mm zaagblad met carbide tanden
 • Zaagkap
 • Verstekgeleider
 • Trekgeleider

Conclusie

Is de Scheppach HS100S de perfecte zaagtafel? Nee, dat is ‘ie zeker niet. Wel is het een meer dan goede zaagtafel voor doe-het-zelvers. Deze zaagtafel is veelzijdig te gebruiken, is veilig en stelt je in staat om zaagklussen snel uit te voeren.

Hierbij moet je wel goed beseffen dat dit geen zaagtafel voor professionals is. Voor de grotere of zwaardere klussen is ‘ie niet optimaal geschikt. Maar, voor deze zaagtafel betaal je gelukkig een meer dan interessant prijskaartje.

Al met al raden wij je de aanschaf van de Scheppach HS100S van harte aan. Ook raden wij je aan om de prijzen bij onze partners direct te checken. Mogelijk kun je van een korting profiteren, waarmee de prijs-kwaliteitsverhouding nóg beter uitpakt.

Alternatieven

BLACK+DECKER BES720-QS

De BLACK+DECKER BES720-QS is volgens ons een prima alternatief voor de Scheppach zaagtafel. Deze zaagtafel heeft een 254 mm zaagblad, een krachtige motor en een maximale zaagdiepte van 85 mm. Deze zaagtafel beschikt uiteraard ook over tafelverbreding en is in staat om in verstek te zagen. Ten opzichte van de Scheppach HS100S valt onder meer het lichtere gewicht op; slechts 16,6 kilogram. Ook is deze Black & Decker zaagtafel relatief voordelig geprijsd!

BLACK+DECKER BES720-QS

Einhell TC-TS 2225 U

Ben je op zoek naar een net iets krachtigere zaagtafel? Dan sluit de Einhell TC-TS 2225 U mogelijk perfect op je wensen aan. Deze zaagtafel heeft een zaagblad van 254 mm en een motorvermogen van 2200 Watt. Je bent hiermee in staat om ook grotere klussen op een snelle manier uit te voeren. Bovendien beschikt deze machine over enkele handige functies, waaronder tafelverbreding, soft start functie en een kantelbare zaagkop. Wel moet je rekening houden met een net iets mindere maximale zaagdiepte; 80 mm om precies te zijn. In verstek zagen doe je tot een maximale diepte van 55 mm.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo