Vuurtafel kopen of maken?

Rond het kampvuur zitten was vroeger een uitermate fijne bezigheid. Naast dat de warmte functioneel was, bleek het ook ontzettend gezellig te zijn. Tegenwoordig is het maken van een kampvuur in de tuin vaak onmogelijk. Het is namelijk onpraktisch en soms zelfs gevaarlijk. Een comfortabele en exclusieve oplossing is de vuurtafel.Wat is een vuurtafel?

Vuurtafel kopen of makenHet is een tuintrend die steeds populairder word. De vuurtafel is een speciale tafel met een ingebouwde gashaard. Deze tafel is eenvoudig te bedienen en geeft geen houtresten of as, omdat deze op gas werkt. Daarnaast is het een eigentijdse toepassing die als een behaaglijke en sfeervolle haard kan dienen. Door een vochtwerende beitsbehandeling is de tafel ook nog eens duurzaam.

Hoewel het soms lijkt alsof de tafels van beton zijn gemaakt, bestaan deze uit composiet. Dit betekent onder andere dat vuurtafels bestendig zijn tegen invloeden van buitenaf (extreme kou en warmte). Daarnaast zijn vuurtafels in vierkante, rechthoekige, ronde en ovale vorm verkrijgbaar. Ook heb je de keuze uit de volgende kleuren: antraciet, taupe, bruin, wit en zwart. Naast composiet kan een vuurtafel ook bestaan uit FSC hardhout of Douglas.

Vuurtafel kopen

Je tuin nog mooier maken? Dan is het kopen van een vuurtafel een goed idee. In dit geval is het belangrijk om te kijken naar hoeveel ruimte je nodig hebt voor de gewenste tafel. Een vuurtafel kopen hoeft niet lastig te zijn. Het aanbod is zo groot, dat de gewenste kleur, grootte of uitvoering er ongetwijfeld tussen zit. Ook is het mogelijk om alleen een inbouwbrander aan te schaffen, zodat u naar eigen inzicht zelf de tafel kunt maken.

Alle geleverde tafels zijn 100% veilig. Daarnaast kun je kiezen voor merken als Happy Cocooning en Cosi Fires. Ook is het mogelijk om vuurtafels op bestelling te laten maken, maar vaak is dit niet nodig omdat het online assortiment toereikend is. Veel tuinwinkels hebben namelijk een extra specialisatie als het gaat om vuurtafels. Laat je daarom goed adviseren voordat je over gaat op de aankoop.Aanverwante elementen

Een vuurtafel kopen gaat vaak gepaard met de aanschaf van extra elementen. Denk hierbij aan propaangas, maar ook aan toebehoren als te monteren zijtafels, beschermhoezen, deksels en bijzettafeltjes. Een vuurtafel krijgt met deze elementen niet alleen een fantastische uitstraling, maar zal ook in alle behoeften voorzien. Met een vuurtafel zal daarom menig avondje in de tuin plaatsvinden.

Zelf een vuurtafel maken?

Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen vuurtafel te maken. Door een cirkelzaag te gebruiken kun je de tafel van een mooie vorm voorzien. Daarnaast zorgt een cirkelzaagmachine ervoor dat je mooie rechte zaagsneden kunt maken, zodat het materiaal voor de vuurtafel goed op elkaar zal aansluiten. Hierdoor ben je vaak niet alleen goedkoper uit, maar heb je ook nog eens een prachtige vuurtafel welke aan al je verwachtingen zal voldoen.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo