DEWALT DW745 Review

De DeWalt DW745 is een flexibele tafelcirkelzaag, speciaal ontworpen voor de bouw. Ben je een zelfstandig ondernemer of ben je vaak op klus? Dan kan de DW745 veel uitkomst bieden. Er zijn namelijk veel tafelcirkelzagen op de markt gebracht, maar veel producenten wagen zich niet aan een beperkte doelgroep. De doelgroep van de zelfstandige klusser is namelijk veel groter en die van de professionele klusser een stuk kleiner. Gelukkig heeft DeWalt ook aan de professionals die op klus gaan gedacht. DeWalt DW745 is ten opzichte van andere tafelzagen wel een stuk prijziger, maar dit is te verklaren dankzij de 1850 watt motor. Volgens DeWalt is de DW745 de meest makkelijke draagbare zaagtafel op de markt. Dat is nog niet eens zo’n gekke uitspraak als je weet dat de zaagtafel maar 22kg weegt. Benieuw naar alle eigenschappen, aanbieders en reviews van anderen over DeWalt zaagtafel? Lees dan snel verder.

Deze zaagtafel is met pensioen. Bekijk hieronder het alternatief:

Eigenschapen DW745

DW745 voorkantTijd om te kijken naar de eigenschappen van DeWalt 745. Om te beginnen bij de snelheid van het zaagblad. Want het zaagblad maakt 3800 toeren per minuut. Beter gezegd het zaagblad kan 3800 keer rondraaien in één minuut. Aluminium en tropisch hardhout vergen een hoog toerental ten opzichte van gipsplaten en warmtegevoelige kunststoffen. Is een schone werkplek voor u belangrijk? Dan heeft u geluk, want het is mogelijk om deze met een externe stofafzuiger te combineren.

Zaagdiepte

DW745 zijkantVoor DeWalt zaagtafel kan een zaagblad met een diameter van 250 mm worden gebruikt. Het asgat diameter is 30 mm, zoals bij de meeste zaagmachines. Instellen van de zaagdiepte gaat gemakkelijk met één enkele draaiknop. Draaien aan de knop bepaald niet alleen de zaagdiepte, maar bij het verschuiven van de draaiknop naar rechts kantelt het zaagblad. Het zagen onder een hoek van 45 graden gaat dan snel en simpel.

De maximale zaagdiepte die bereikt kan worden is 77 mm onder een hoek van 90 graden. Het instellen van de zaagdiepte is mogelijk door de hierboven genoemde draaiknop. Zagen onder een hoek van 45 graden gaat in alle gevallen ten koste van de zaagdiepte. Hou hier dan ook rekening mee. De zaagdiepte is dan max 57 mm.

Zaagbreedte

DeWalt DW745 met onderstelDeWalt DW745 maakt gebruik van een aanslagsysteem om de zaagbreedte nauwkeurig en snel te bepalen. Dit kan gemakkelijk dankzij een draaiknop aan de rechter voorzijde van de tafel. De draaiknop bepaald de afstand van het aanslagsysteem tot het zaagblad. Door het vernuftige tandheugel aanslagsysteem wordt bij het aandraaien, zowel aan de voor als achterkant het aanslag systeem verschoven. Het aanslagsysteem blijft in alle gevallen parallel ten opzichte van het zaagblad staan. Het vergrendelen van het aanslagsysteem kan met een hendel aan de rechterzijkant.

De zaagbreedte aan de rechterkant is in maximale uitschuifbare toestand 610 mm. Hiermee wordt de afstand tussen zaagblad en aanslagsysteem bedoeld. De maximale zaagbreedte die DeWalt DW745 aan de linkerkant kan bereiken is een stuk lager. Dit omdat de zaagtafel aan deze zijde geen uitschuifmogelijkheden heeft. De zaagbreedte is ongeveer de helft ten opzichte van de rechterkant, namelijk 315 mm. Dit is de lengte tussen zaagblad en eind zaagtafel linkerzijde.

Verstekzagen

Verstekzagen is voor de DW745 van DeWalt geen probleem. Een gleuf aan de linkerzijde van het zaagblad geeft de mogelijkheid om een optionele verstekgeleider te plaatsen. Dit hulpmiddel is draaibaar tot een hoek van 45 graden verstek. De verstekgeleider is verschuifbaar door de gehele gleuf om het werkstuk veilig en nauwkeurig te verstekken.

Afmetingen

De zaagtafel van DeWalt bestaat uit spuitgietaluminium. Niet alleen maakt dit de machine licht, maar ook nog eens nauwkeurig! Benieuwd of de zaagtafel in uw bedrijfsauto past? De afmetingen van DeWalt DW745 zijn namelijk:

 • Lengte: 742 mm
 • Breedte: 577 mm
 • Hoogte: 425 mm

Het oppervlakte van de zaagtafel alleen is ook niet geheel onbelangrijk. Deze is namelijk bij DeWalt DW745 in lengterichting 630 mm en breedte 570 mm.

Geluidsvermogen

De machine maakt nogal wat lawaai en dat geeft DeWalt ook aan, maar liefst 109 dB (A). Het is daarom aan te raden om gehoorbescherming te dragen. Werken met een geluidsvermogen boven de 85 dB kan op de lange termijn gehoorbeschadiging veroorzaken. Overige gegevens zijn:

 • Meetonzekerheid K 2 (Geluid): 3 dB(A)
 • Meetonzekerheid K 1 (Geluid): 3 dB(A)
 • Geluidsdruk 96 dB(A)

Overige eigenschappen

Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste de stalen rolkooi. De rolkooi zorgt ervoor dat de DW745 wordt beschermd tegen ruwe behandeling en omstandigheden op de bouwplaats. Ook zorgt de overbelasting beveiliging ervoor dat krachtige resultaten worden bereikt. Zelfs als je werkt met nat, hard en bevroren hout. Het is mogelijk om optioneel een onderstel toe te voegen. Daar meer over in het pakket en bijbehorende accessoires van de fantastische DeWalt zaagtafel. Het onderstaande filmpje verteld u meer over de zaagtafel. Wel in het Engels, maar zeker een aanrader om even te kijken.

DeWalt DW745 pakket

De eigenschappen heeft www.cirkelzaagkopen.nl zo volledig mogelijk proberen te behandelen. Nu is het tijd om te kijken naar het pakket waaruit de DW745 bestaat, want wat krijgt u eigenlijk voor uw geld qua accessoires? Allereerst een handleiding waarin de eigenschappen en het gebruik wordt uitgelegd. Andere accessoires zijn:

 • Zaagblad
 • 2 zaagbladsleutels
 • Stofafzuigverloopstuk
 • Parallelgeleider
 • Verstekgeleider
 • Duwhout

Het is ook mogelijk om optionele accessoires bij te bestellen. Zelf raadt www.cirkelzaagkopen.nl het DeWalt DE7450 Onderstel aan. Een onderstel speciaal ontworpen voor de DW745 cirkelzaagtafel.

Dewalt dw745 review

Nu weet u voldoende over DeWalt zaagmachine, maar wat vinden andere klussers eigenlijk van deze machine? Daarom laat www.cirkelzaagkopen.nl u de mening van andere zelfstandige ondernemers over deze cirkelzaag zien. De mening van gebruikers wordt opgedeeld in voor- en nadelen.

Voordelen

 • Combineren met bouwstofzuiger
 • Lichtgewicht onder tafelzagen
 • Hoog vermogen en toerental
 • Zaagbreedte
 • Goede afstelling geleider
 • Goeie prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Eén zaagblad meegeleverd
 • Geen dado mogelijk
 • Veel stofvorming

Aanbieders Dewalt DW745

Nu weet u onderhand alles wel van de DW 745 zaagtafel van DeWalt. Dan is het nu tijd om eens wat aanbieders met elkaar te gaan vergelijken. De zaagtafel blijft wel hetzelfde, maar de prijzen zijn soms nogal erg verschillend. De prijs van een DeWalt DW745 ligt in bijna alle gevallen in een prijsklasse rond de 800 euro. Door aanbiedingen of kortingen kunnen de prijzen tussen aanbieders erg uiteenlopen.

Update: inmiddels is de DeWalt DW745 helaas niet meer leverbaar. Hieronder ziet u een gelijkwaardig alternatief:

 1. Hoi,

  Weet iemand waar in Nederland deze zaagtafel te koop is? Op coolblue en bol.com en verschillende andere sites is hij niet meer beschikbaar.

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Tycho

Cirkelzaagkopen.nl
Logo