Hoe bevestig je overzetplinten?

OverzetplintenMet overzetplinten geef je jouw muur in een handomdraai een nieuwe look. Het weghalen van de oude plinten hoeft namelijk niet, omdat deze plinten er zo overheen passen. Daarnaast is een overzetplint ook van extra ruimte voorzien om kabels eenvoudig weg te werken. De meeste modellen komen met een witte primerlaag, zodat je deze ook heel gemakkelijk kunt verven. Kortom het bevestigen van overzetplinten is een heel eenvoudig proces.
Het nodige gereedschap

Om plinten te bevestigen heb je eigenlijk weinig gereedschap nodig. Uiteraard dien je wel de plinten en de bijhorende lijm bij de hand te hebben wanneer je gaat beginnen. Leg deze ongeveer op voorhand 24 uur lang in de kamer, zodat ze de temperatuur van de kamer kunnen aannemen. Daarnaast komen ook een potlood en een latje (met gradenboog) goed van pas als je afstanden gaat aftekenen. Ook zal je een afkortzaag nodig hebben om de plinten verstek te kunnen zagen. Tenslotte kan het handig zijn om een spatel en doekje bij de hand te hebben om overtollige lijm weg te kunnen halen.

Verstek zagen met een cirkelzaag

Leg het uiteinde van de plint tegen de hoek en trek met een potlood een lijn op de bovenkant van de plint. De lijn zal vanaf het hoekpunt naar jou toe lopen. Meet nu de hoek even na en deel het aantal graden door twee. Indien de hoek 90 graden meet, zal de cirkelzaag moeten worden afgesteld op 45 graden. Zagen doe je in de richting, welke je met potlood bovenop de plint hebt gemarkeerd.
Plaatsing en afwerking van overzetplinten

Wanneer je de plinten hebt gezaagd en de verstekjes gemaakt, kan je de plinten gaan vastlijmen. Vergeet de elektriciteitskabels niet te verwerken in de plinten mocht dit nodig zijn. Verwijder ook de overtollige lijm met een doekje en spatel. Laat tevens de lijm goed opdrogen. Wanneer de lijm is opgedroogd zou je de plinten nog even kunnen schuren, zodat het verven straks eenvoudiger gaat. Vervolgens kan je de plinten van een mooie kleur verf voorzien.

  1. Lijkt mij logischer om eerst de plinten te verven en dan pas te verlijmen! Scheelt een berg geknoei 😉

Cirkelzaagkopen.nl
Logo