Metabo KGS 305 M Review

De Metabo KGS 305 M is een robuuste afkortzaag, speciaal bedoeld voor de regelmatige klusser en de professional. De KGS 305 M is het grotere broertje van de KGS 254 M en de KGS 216 M. Met een vermogen van 2000 watt en een maximaal onbelast toerental van 3700 rpm is deze Metbabo geschikt voor de zwaardere klussen. In deze review bekijken we de voor- en nadelen van de deze zaag. Aan de hand van specificaties, productbeschrijvingen en reviews zoeken wij voor je uit of deze Metabo een goede keuze is. Wil je de Metabo KGS 305 M meteen aanschaffen? Wij hebben de beste deals voor je opgezocht! Hieronder zie je de actuele prijzen en voorraad.

Voordeligste Metabo KGS 305 M

Voordelen van de Metabo KGS 305 M

Om je te helpen bij de keuze voor een afkortzaag, hebben we de belangrijkste voordelen van deze Metabo voor op op een rijtje gezet:

Groot zaagblad van 305 mm

Door het grote zaagblad van 305 mm kun je met de Metabo KGS 305 M ook inzetten voor grotere zaagklussen! De maximale zaagdiepte is 105 mm en de maximale zaagbreedte is 305 mm. Ter vergelijking: de KGS 254 M heeft een maximale zaagdiepte van 92 mm.

Inclusief lasergeleider

Door de lasergeleider is het mogelijk om heel nauwkeurig te zagen. De laser laat met een rode lijn precies zien waar de zaagsnede komt.

Met tafelverbreding

De tafelverbreding zorgt voor meer stabiliteit en maakt het mogelijk om ook grotere werkstukken te zagen. De tafelverbreding is geïntegreerd in het apparaat en bovendien traploos uitschuifbaar.

Kantelbare zaagkop

Door de naar 1 kant kantelbare zaagkop is het mogelijk om verstek te zagen. De maxiale zaagbladhelling is 47 graden.

Nadelen

Hoewel deze afkortzaag een hoop voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Wij hebben de nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je een goede afweging kunt maken.

Er wordt geen onderstel meegeleverd

Bij de Metabo KGS 305 M wordt geen onderstel meegeleverd. Hoewel dit past bij een afkortzaag in deze prijsklasse, was het toch mooi geweest als er meteen een onderstel meegeleverd werd. Geschikte onderstellen zijn de Metabo KSU 251 en het Metabo UMS onderstel.

Er wordt slechts 1 zaagblad meegeleverd

Metabo levert slechts 1 zaagblad mee. Dit betekent dat je zelf één of meerdere zaagbladen bij moet bestellen als je regelmatig aan de slag gaat met deze afkortzaag.

Wat zeggen andere gebruikers?

Metabo KGS 305 M ReviewsDe meeste gebruikers zijn heel tevreden over hun Metabo KGS 305 M. Gemiddeld krijgt deze afkortzaag een 9,0 uit 10! Gebruikers zijn lovend over de kracht van deze afkortzaag: “Geen enkele terugval in toeren bij dikke balken, zelfs niet bij balken van 10 cm dik”. Daarnaast zijn gebruikers erg tevreden over de trekfunctie, waardoor je ook grotere werkstukken kunt zagen. Een uistekende prijs/kwalitetitsverhouding is iets wat regelmatig terug komt in de reviews. Enkele nadelen worden er ook genoemd, zo is het meegeleverd zaagblad alleen geschikt voor hout. Als je metaal of pvc wil zagen heb je een ander zaagblad nodig. Al met al zijn de gebruikers erg tevreden over deze Metabo afkortzaag.

Wat zit er in de doos?

Ben je na het lezen van deze review van plan om de Metabo KGS 305 M aan te schaffen? Dan is het ook handig om te weten wat er allemaal meegeleverd wrdt. We hebben dit daarom alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Handleiding
  • Hardmetalen zaagblad (56-tands)
  • 2 geïntegreerde tafelverbredingen
  • Afkortgeleider
  • Materiaalklem
  • Gereedschap voor het wisselen van zaagblad
  • Kabelopwikkeling
  • Spaanopvangzak

Conclusie

De Metabo KGS 305 M is een erg veelzijdig afkortzaag. Door het hoge vermogen van 2000 watt, gecombineerd met een groot zaagblad van 305 mm is deze afkortzaag geschikt voor allerlei klussen. Of je nou een thuis klusser bent of een professional, deze Metabo laat je niet in de steek! De KGS 305 M is iets duurder dan de KGS 254 M, maar het grotere zaagblad zorgt ervoor dat je ook bredere planken kunt zagen. Al met al kunnen we je deze afkortzaag zeker aanbevelen!

Alternatieven

Metabo KGS 254 M

METABO KGS 254 MDe Metabo KGS 254 M is het kleinere broertje van de KGS 305 M. Als je genoeg hebt aan een zaagblad van 254 mm is deze afkortzaag dan ook een prima alternatief. Met een prijs van ca. €300 is de KGS 254 M ongeveer €100 goedkoper. Naast het kleinere zaagblad lever je dan ook in op vermogen. Deze afkortzaag heeft namelijk een vermogen van 1800 watt.

DeWalt DWS777-QS

De Dewalt DWS777-QS is niet voor niets Coolblue’s keuze! Deze afkortzaag met trekfunctie is zeer geschikt voor de profesionele klusser. Met het schaduwlijnsysteem kun je heel precies zagen en dankzij de tafelverbreding blijven ook grotere werkstukken stabiel liggen. Een voordeel ten opzichte van de Metabo KGS 305M is dat de zaagkop bij de DeWalt naar 2 kanten kantelbaar is. Op deze manier kun je alle mogelijke versteksneden uitvoeren. Met een prijs van ongeveer €370 is deze afkortzaag net iets goedkoper dan de Metabo.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo