Zaagtafel Metabo review

Zagen met een Metabo tafelzaag met afzuiging

Zagen met een Metabo tafelzaag met afzuiging

Zit je erover na te denken om een zaagtafel van Metabo aan te schaffen? Als professional moet je kunnen bouwen op jouw gereedschappen. Niet alleen moeten deze gereedschappen dagelijks goed presteren, maar ze moeten tevens bestand zijn tegen de zwaarste klussen welke van tijd tot tijd in moeilijke omstandigheden uitgevoerd moeten worden. Je zoekt voor zulke gevallen een merk waar je op kunt vertrouwen. Al jarenlang valt voor vele professionals de keus op Metabo. Al in 1924 begonnen de oprichters Albrecht Schnizler en Julius Closs met het opzetten van ‘Schnizeler GmbH’ wat wij nu kennen als het merk Metabo. Je kunt niet zo lang meegaan zonder dat je beschikt over een assortiment van topkwaliteit, en dat is bij Metabo absoluut het geval. Ook voor een zaagtafel ben je bij Metabo aan het juiste adres.

Vergelijk de beste Metabo zaagtafels
Bekijk nu

Beste zaagtafels van Metabo

Er is een reden voor het feit dat vele professionals kiezen voor een zaagtafel. Dankzij de tafel ben je in staat om nauwkeuriger werkstukken af te korten dan wel langere zaagsneden te maken. Grotere werkstukken kunnen bewerkt worden hierdoor. Bij het uitkiezen van drie van de populairste zaagtafels van het merk Metabo is gelet op de prijsklassen. Er is zowel een dure als een goedkope als een middenklasse variant uitgekozen. Laten we beginnen met één van de duurdere modellen die te vinden is in het assortiment van Metabo.

Metabo TS 254

Dankzij een vermogen van 2000 watt is de Metabo TS 254 één van de krachtigste zaagtafels van dit moment. Ook voor het bewerken van dikke werkstukken is deze tafel de beste keuze, want met een zaagdiepte van 87 millimeter zul je in staat zijn om werkstukken van diverse breedtes aan te pakken. Moet je ergens anders aan de slag? Geen probleem, aan de hand van de wielen verplaats je de Metabo TS 254 naar elke plek in de buurt. Ook inbegrepen zitten de verstekgeleider, parallelgeleider en de duwstok. Dankzij het hoge toerental van 4200 tpm kunnen vele materialen bewerkt worden door deze zaagtafel. Professioneler kun je niet aan de slag dan met deze Metabo TS 254 zaagtafel. Verkrijgbaar vanaf €777,-.

Metabo TS 216

Met een prijs van €611,- behoort de Metabo TS 215 tot de middenklasse varianten binnen het assortiment. Het vermogen van deze zaagtafel ligt iets lager in vergelijking met de Metabo TS 254: 1500 watt, wat desalniettemin nog steeds erg krachtig is. Verstekgeleider, parallelgeleider en duwstok zitten inbegrepen. Het werkvlak van de tafel kan breder gemaakt worden, zodat het geen probleem is om grotere werkstukken te bewerken. Het onderstel van deze tafel is in te klappen, waardoor vervoer en opberging een eitje is.

Metabo TKHS 315

Dit is één van de goedkopere modellen in het assortiment van Metabo, met een prijs van 359 euro. Desalniettemin is het een zaagtafel van Metabo, dus je weet dat je kwaliteit in huis haalt. De maximale zaagdiepte van 85 millimeter zorgt er voor dat de dikste materialen te bewerken zijn aan de hand van de Metabo TKHS 315. Met een vermogen van 2000 watt is deze zaag zeer krachtig. De tafel is tevens breder te maken, dus vele werkstukken kunnen bewerkt worden aan de hand van deze zaagtafel van Metabo.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo