Zelf tuinhuisje maken en elektra aansluiten?

TuinhuisjeBent u van plan om zelf een tuinhuisje te maken? Bekijk dan vooraf goed welke materialen u nodig heeft om dit project te kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een cirkelzaag voor het op maat zagen van de houten planken, voldoende stenen om de muren van het tuinhuisje te kunnen metselen, dakbedekking voor het tuinhuisje en natuurlijk alle materialen om elektra in het tuinhuisje aan te kunnen sluiten.

Hoewel een tuinhuisje ook zonder elektra te gebruiken is, raadt men doorgaans aan om de elektra direct bij de bouw van het tuinhuisje te (laten) installeren. Zo bent u ervan verzekerd dat u op een later moment verlichting aan kunt sluiten, stopcontacten kunt maken of bijvoorbeeld een elektrische kachel aan kunt sluiten. Handig voor in de herfst!



Cirkelzaag voor het op maat zagen van planken

Zeker in het begin van de bouw van een tuinhuisje komt een cirkelzaag erg goed van pas. Met een cirkelzaagmachine is het mogelijk om de houten palen voor de fundering van het tuinhuisje, de houten balken voor het dakwerk en eventuele planken voor de muren van het huisje op maat te zagen. Hoewel u de houten palen ook met een handzaag zou kunnen zagen, is een zaagmachine sneller en vaak ook nauwkeuriger. U kunt een hand- of tafelcirkelzaag huren als u deze niet heeft, maar ook gewoon online bestellen. Zo heeft u bij een volgende klus alvast een zaag in uw bezit. Daarbij is het huren van een cirkelzaag doorgaans behoorlijk duur als u deze meerdere weken verwacht te gebruiken.



Elektra zelf aansluiten of laten installeren?

Wanneer het tuinhuisje staat is het zaak om de elektra voor het tuinhuisje aan te sluiten, evenals leidingen voor een watervoorziening in het tuinhuisje. U kunt ervoor kiezen om de elektra zelf aan te sluiten, maar veel handiger is het om hier een elektricien voor in te schakelen. Een elektricien beschikt doorgaans over de juiste ervaring om elektra in een tuinhuisje of woning te kunnen installeren. Op internet vindt u verschillende elektriciens bij u in de buurt, evenals beoordelingen over het werk van deze elektriciens. Het is belangrijk dat een elektricien te vertrouwen is en voldoende ervaring heeft, om te voorkomen dat u kort na de oplevering van uw tuinhuisje met vervelende complicaties te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting, een overbelasting van de meterkast, enzovoorts.

Mocht u de elektra zelf willen aansluiten in het tuinhuisje, dan is het sterk aan te raden om een handleiding op internet te volgen. Deze handleidingen vindt u onder meer op de websites van enkele grote bouwmarkten. In een handleiding wordt stap voor stap aan u uitgelegd, hoe u de elektra aan kunt leggen, hoe u aansluitpunten voor de verlichting kunt creëren en hoe u stopcontacten aansluit. Ook hierbij is het belangrijk dat u over het juiste gereedschap beschikt.

  1. Vincent Rondwijk 16 januari 2020 op 18:07

    Het is inderdaad verstandig om een elektricien in te schakelen voor dit soort klussen. Zo weet je zeker dat alles juist aangesloten wordt. Daarnaast kan het ook erg gevaarlijk zijn wanneer je niet veel verstand hebt van elektra.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo